Sint Janskruid tips

Sint Janskruid tips

Tips, goede nachtrust met sint janskruid

Tips sint janskruid.  Overzicht Sint Janskruid producten

Goed slapen ondanks zeer warm weer.Nu de temperaturen ( 19 juni 2017 ) zo hoog zijn, heeft menigeen moeite om in slaap te komen.
Het is broeierig warm en daarbij komt dat nu ook de eerste muggen zich vertonen.
Niet alleen is niet slapen slecht voor je gezondheid en heb je overdag onvoldoende energe om goed te funtioneren, van te weinig slaap word je ook nog een shagreining.
Tijd om in actie te komen.

Het voor veel mensen bekende kruid “Sint Janskruid” is een natuurlijke rustgever die door veel mensen gebruikt wordt om beter te kunnen slapen.
In combinatie met andere kruiden zoals slaapmutsje een ideale en natuurlijke manier om beter te kunnen slapen.
Ook met warm weer. Op deze pagina vind je veel tips over st janskruid ook wel Hypericum Perforatum of St Johns Wort genoemd.

 Sint Janskruid nu plukken

Het is nu 18 juni 2017 en de periode waarin Sint Janskruid bloeit.
Je vind st janskruid in bermen langs de weg, in natuurgebieden en nagenoeg in heel Nederland.

Je herkent  Sint Janskruid aan de gele bloemen en als je in deze bloemen knijpt, verschijnt de kenmerkende rode olie in het kruid die verantwoordelijk is voor de werking zoals rustgevend, optimisme gevend, natuurlijk antidepressivia.

Als je sint janskruid ( de bloemen en knoppen ) laat weken in bijvoorbeeld tarwekiemolie, olijfolie of amandelolie krijg je een heerlijke massage olie met dieptewerking. Als je de olie bewaart zal je er ook in de winter veel plezier van kunnen hebben, het kruid helpt bij koude spieren.

Als je de sint janskruid bloemen in gekookt water laat trekken, onstaat er een heerlijke st janskruid thee. Let op dat je st janskruid en dus ook st janskruid thee niet onbeperkt kunt gebruiken omdat het invloed heeft op je gestel en emoties en niet samen met medicijnen of antidepressiva.

Overigens, het st janskruid wat je nu langs bermen vindt, mag meestal geplukt worden. Gratis genieten van een 1e klas rustgevend kruid.

Bezoek Website

Sint Janskruid voor hond, kat of paard

Uw paard, hond of kat gezond met sint janskruid

Sint Janskruid is niet alleen geschikt voor de mens.
Of het nu als rustgevend kruid, om beter te kunnen slapen of als natuurlijke antidepressiva is.

Ook dieren kunnen op zijn tijd wel wat st janskruidolie gebruiken.
Zo heeft het merk Phytonics een product voor dieren ontwikkeld welke goed kan werken bij hond, kat, paard en pony.

Phytonics Bladder Compositum ( 50 ml ) is een echt natuurproduct en geschikt voor de gezondheid van dieren.
Het bevat niet alleen st janskruid maar ook extracten van berk, guldenroede, grote wolfsklauw, valkruid, walnoot en diverse andere kruiden en natuurlijke ingrediënten
Allemaal ter bevordering van de gezondheid van hond, kat en paard

Niet alleen krijgen huisdieren zo meer weerstand en een gezonde huid, ook dieren kunnen last van stress hebben. Een product met sint janskruid erin kan de stress bij dieren verminderen.

Ook homeopathie bij dieren kan voor verrassende resultaten zorgen. Er zijn dierenartsen die zich hebben gespecialiseerd in homeopathie bij dieren.

Bezoek Website

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *