Stress en mindfulness

Stress en mindfulness

Mindfulness, helpt bij te veel stress in het leven.

Veel mensen ervaren stress in hun leven. Ze slapen daardoor slecht en zijn voortdurend gespannen. St Janskruid is één van de middelen om beter te kunnen slapen maar de stress weghalen doet dat niet.  Daar is een ander aanpak voor nodig: mindfulness.  Wat is mindfulness dan?

Wat is mindfulness?

We laten ons in dit aarde leven makkelijk leiden door anderen, hebben niet meer door wat echt belangrijk is en komen niet meer tot rust. We leven vaak niet in het hier en nu en zijn onze kwijt wie we werkelijk zijn. Onze “mind” zit vol emoties en stress. Bij mindfulness wordt je geleerd dingen weer in het juiste perspectief te zien, in het hier en nu te leven en beter om te gaan met spanning en stress. Je kunt hiervoor een persoonlijke coach inschakelen of een mindfulness retreat boeken. In het laatste geval combineer jij je vakantie met leren omgaan met stress.

Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen.

We kunnen als mens niet zo maar een knop omzetten en tegen onszelf zeggen dat we vanaf nu beter om kunnen gaan met spanning en stress. We moeten werken aan onze bewustwording en dat gaat niet vanzelf.  Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen ons helpen en dat is precies wat je tijdens een mindfulness training of retreat kunt verwachten. Maar één en ander is ook een psychologisch verhaal. Jij moet weer leren  wat belangrijk is in het leven en je niet gek laten maken van die malle molen in het leven. Word Zen en neem je eigen leven weer in de hand.

Relativeren is een kunst.

Als je beter leert relativeren, kan je bepaalde zaken ook beter in een perspectief zien.  Veel geld bezitten bijvoorbeeld is leuk, maar alleen geld maakt niet gelukkig. Als je iedere dag met tegenzin naar je werk gaat om je hypotheek en auto te kunnen betalen, is er ook iets mis. Door een andere mindstelling leer je relativeren en wat echt belangrijk voor jouw leven is.  Laat je niet leiden door angst of stress.  “Reset je mind”.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *